Els secrets del Mindfulness

Avui m’estreno al blog i aquest neix amb la intenció de ser un espai on aniré penjant reflexions, articles, tallers i cursos, retirs, experiències etc. al voltant d’aquesta paraula que té actualment al voltant de 117.000.000 resultats a Google i que va girar completament, fa uns anys, el rumb de la meva vida: el Mindfulness.

Mindfulness és una paraula anglesa, traduïda com ATENCIÓ PLENA en català. La seva traducció de la paraula a l’idioma pali (idioma del qual s’han traduït les ensenyances de Buda) significa SATI. I SATI significa a recordar novament el moment present que ens oblidem molt fàcilment perquè, la ment la solem tenir distreta en el futur planificant o bé desitjant coses i experiències que encara no han passat o bé en el passat, revivint històries i memòries viscudes.

Per tant la seva pràctica és potenciar la consciència en el moment present amb una actitud determinada de no judici.

En aquest primer article vull desxifrar que coneguis els secrets més enllà dels beneficis científicament contrastats, dels quals en parlarem un dia en aquest blog del que ha estat el canvi en la meva persona des de l’inici de la pràctica de Mindfulness.

 

Aquí presento aquests 14 secrets que s’han despertat amb la seva pràctica:

1.     Conèixe’m  millor a mi mateixa cada dia escoltant-me al cos, els pensaments i les emocions sense reaccionar tant a elles.
2.     Conèixer millor quins són els meus límits físics i emocionals, respectant-me.
3.     Sentir-me més tranquil·la, més calmada i amb més salut i energia física.
4.     Adonar-me’n amb més freqüència de les coses simples però extraordinàries que té la meva vida i el que m’envolta sentint un sentiment de profunda gratitud.
5.     Deixar de buscar intensament i tenir expectatives dels altres i de la vida i simplement en aquest estat d’atenció plena les coses van arribant.
6.     Millorar la meva voluntat, paciència i determinació davant del dia a dia.
7.     Ser més eficient i estar més concentrada en les meves tasques diàries.
8.     Viure més lentament i feliç però al mateix temps essent molt conscient de tot el que passa en el meu dia a dia. A vegades tinc la sensació que el dia se m’ha allargat més hores del compte perquè en un mateix dia he pogut fer moltes més coses de les que abans podia fer sense cansar-me.
9.     Estar més connectada, oberta i amable a la vida i amb les persones a qui estimo però també, amb persones que conec per a primera vegada.
10.  Ser més amable amb mi mateixa i amb els altres, reduint l’autoexigència.
11.  Deixar-me de preocupar en menor mesura del què esdevindrà en un futur.
12.  Recuperar-me més ràpidament de situacions adverses i deixar-les anar amb més facilitat.
13.  Acceptar millor la realitat de la meva vida en cada moment present.
14.  Sentir-me en un sentiment de més unitat amb tot allò que m’envolta.

Com puc començar la pràctica avui mateix?

T’han entrat ganes de provar-ho?

Doncs aquí et dono 3 breus consells:

–      Busca’t un espai a casa per poder estar tranquil/la a casa. Pots meditar en una cadira o al terra amb un coixí de meditació i una màrfega. El meu consell és que estiguis sempre en el mateix lloc.
–      Busca una guia que t’ajudi a acompanyar-te amb la pràctica de Mindfulness tant a l’inici com també per avançar en les practiques.
–      Reserva’t un espai al dia per a tu i la teva pràctica.

Doncs ara ja tens els primers ingredients per posar en marxa la pràctica i descobrir per tu mateix/a tots els secrets del Mindfulness.